Pojdi na glavno vsebino
080 87 66
Brezplačna pomoč
Brezplačna dostava
Za naročila nad 10 €
Kako do 33% ugodnosti zaupanja

Prva in edina slovenska naravna učinkovina

Kralj med antioksidanti

Izjemno močan antioksidant Abigenol® je prva in edina popolnoma slovenska naravna učinkovina. Vsebuje eno največjih koncentracij polifenolov na svetu in je rezultat večletnih raziskav ter dobrega medsebojnega sodelovanja slovenske znanosti in podjetja Ars Pharmae®. Pridobivamo jo iz skorje bele jelke iz neokrnjenih kočevskih gozdov (Abies alba mill.).

Abigenol


 

Lubje bele jelke

Izjemna moč - dvakrat močnejši kot antioksidant iz francoskega bora

Abigenol® je eden najbogatejših virov polifenolov, ki delujejo antioksidativno. Da bi lahko ovrednotili njegovo antioksidativno moč, smo ga primerjali z antioksidantom iz francoskega bora. Slednji je poznan po celem svetu in do sedaj veljal za enega najmočnejših antioksidantov na svetu. Pridobivajo ga iz lubja francoskega bora. Raziskave o moči izvlečka lubja slovenske bele jelke so osupnile tudi največje optimiste. Antioksidativna moč Abigenola® je kar dvakrat večja od moči francoskega bora!

Kaj so polifenoli? Zakaj so tako pomembni?

Zdravilne moči jelkinega lubja že od nekdaj poznajo živali, poznala pa so jih tudi starodavna ljudstva. Bela jelka se, kot vsa drevesa, ne more premikati in zaščititi pred vplivi okolja. Skorja se pogosto poškoduje in je podobna odprti rani. Odprta rana pa je občutljiva in dovzetna za infekcije.

Zato bela jelka razvije svojevrstno zaščito v obliki zaščitnih snovi, kamor sodijo polifenoli, smole in eterična olja. Polifenoli zaradi svojih izrednih antimikrobnih in antioksidativnih lastnosti ščitijo drevo pred napadom mikroorganizmov in insektov, hkrati pa kot antioksidant varujejo tkiva pred številnimi boleznimi, ki jih povzročajo prosti radikali.


Pozitivni učinki polifenolov na zdravje

Možgani

 • Spomin in učenje
 • Razumevanje in razmišljanje (bistrost)
 • Psihomotorne sposobnosti
 • Nastajanja novih možganskih/živčnih celic
 • Pretok krvi v možganih
 • Zavirajo staranje in predčasno odmiranje možganskih celic

Rak

 • Zavirajo razvoj rakavih celic
 • Razstrupljanje predhodnikov rakavih tvorb
 • Ščitijo DNK pred oksidacijo

 

Abigenol

 

Ožilje

 • Povečan pretok krvi
 • Znižujejo povišan krvni tlak
 • Zavirajo zlepljenje trombocitov (nastanek trombov)
 • Normalno delovanje notranjosti žile

 

Vnetja

 • Zavirajo vnetje živcev ali živčnega sistema
 • Zavirajo razvoj kroničnih obolenj
 • Omogočajo hitrejšo regeneracijo

Izdelki z Abigenolom®

Enduranza

Kardio3Aktiv

Prehranski dopolnili z Abigenolom®:

 • Enduranza® Najmočnejša zaščita telesa pred izčrpanostjo in izgorelostjo
 • Kardio3Aktiv® Kombinacija 3 ključnih sestavin za zdravje vašega srca in ožilja

BetaCold z vitamini in minerali

BetaCold

NPrehranski dopolnili z Abigenolom®:

Zakaj ravno kočevska bela jelka?

Vemo, da različna drevesa razvijejo različne polifenole z različnimi lastnostmi in zdravilnimi učinki. Listavci (hrast, kostanj) razvijejo velike molekule polifenolov, ki niso primerne za uživanje, bolj za mazila. Iglavci vsebujejo zelo veliko polifenolov z manjšo molekulsko maso, ki imajo številne zdravilne učinke za naše telo. Bela jelka iz kočevskih gozdov pa vsebuje večjo količino in moč zdravilnih polifenolov kot drugi iglavci. Zato smo izbrali ravno belo jelko.

Edinstvena sestava za večjo moč

S posebno metodo smo iz lubja bele jelke uspeli ekstrahirati samo polifenole z majhno molekulsko maso. To je zelo pomembno, saj polifenoli z majhno molekulsko maso enostavno prehajajo v naše telo in se učinkovito absorbirajo v prebavnem traku. Tako pridejo v celice, kjer je njihovo mesto delovanja v telesu. Večji polifenoli tega ne zmorejo. Poseben postopek pridobivanja Abigenola® smo tudi patentirali.

Do sedaj so znanstveniki v Abigenolu® identificirali kar 13 spojin, ki se uvrščajo med fenolne kisline, flavonoide in lignane. Vse tri skupine delujejo močno antioksidativno in naravno protivnetno.

Kaj pa ekologija?

Pomemben nam je tudi vidik ekologije. Izhajali smo iz ekološko najmanj okrnjene narave. V Sloveniji imamo med redkimi v Evropi deviški gozd oziroma pragozd. Zato smo se osredotočili prav na to območje. Poleg tega v kočevskih gozdovih ne uporabljajo pesticidov ali herbicidov.

Za pridobivanje Abigenola® uporabljamo samo odpadno lubje belih jelk, ki so del redne sečnje za ohranjanje zdravja gozdov. Tako zaradi učinkovine Abigenol® ne posekamo nobenega dodatnega drevesa.


Kaj o Abigenolu® menijo drugi?

Za ogled članka kliknite na logotip medija:

DELO

neDELO

pHARMONIA


 

Manj težav s krvnim tlakom

Stara sem 79 let, že nekaj let imam težave s srcem. Težave sem imela s pritiskom, ker mi je ves čas nihal. Zaradi tega sem se počutila zelo slabo. Včasih se mi je tako vrtelo v glavi, da sem cel dan ležala. Sedaj jemljem Abigenol in nihanje pritiska se mi je umirilo. Imam tudi manj problemov s srčnim utripom in moje počutje je veliko boljše. Opazila sem prav tako, da sem veliko manj pozabljiva in si stvari bolje zapomnim.

Marija Avbelj, Ljubljana

Manj posledic vnetij in športnih poškodb

Abigenol jemljem več mesecev in sem s tem močnim antioksidantom zelo zadovoljen. Ugodno vpliva na male členke na rokah, saj zmanjšuje raven splošnega vnetja v telesu, posebno po 50. letu. Pomaga tudi pri izboljšanju stanja starih športnih poškodb.

Aljoša Žorga, dolgoletni košarkar in član reprezentance

Lažje prenašam fizične obremenitve

Opravljam delo, pri katerem moram biti ves čas v vrhunski telesni pripravljenosti. Do sedaj se mi je med večjimi napori velikokrat oslabil imunski sistem, potem pa mi je sodelavec priporočil Abigenol®. Uporabljam ga približno dobre pol leta in od takrat nisem niti enkrat zbolel. Moje telo ob uporabi Abigenola lažje prenaša težke fizične preizkušnje.

G. Cajner


Letos še nihče ni bil prehlajen

Prejšnja leta sem v jesensko-zimskem obdobju, ko tudi delo bolj stresno, vedno naokoli hodila prehlajena. Letošnjo jesen sem jaz in moja družina redno začeli jemati Abigenol. Rezultati so neverjetni! Letos še nihče od nas ni zbolel. Poleg tega porabimo veliko manj denarja za lajšanje prehladov, saj teh, od kar jemljemo Abigenol, praktično ni več. Odslej pristajamo na preventivo z Abigenolom.

Lea Avsec

Več energije in odpornosti

Sem samostojni podjetnik, ki se trudi zagnati svoje podjetje. V zadnjem letu in pol delam po 12 ur in več, zato sem opazil prve znake preutrujenosti. Začel sem z dodatkom različnih vitaminov, vendar nisem opazil nikakršnega učinka - dokler nisem začel jemati Abigenola. Odkar jemljem 2 tabletki dnevno, imam mnogo več moči, manj mi niha sladkor, predvsem pa v letošnji zimi sploh še nisem zbolel. Izdelek je čudovit! Nad njim sem skromno rečeno - navdušen!

G. Buh

Super okus

Super izdelek, njegovo delovanje pa sem zaznal predvsem v stresnem obdobju. Pred jemanjem Abigenola so se mi vedno v stresnem obdobju pojavile razpokane ustnice. Sedaj, ko uporabljam Abigenol, tega problema nimam več, kar kaže na to, da zares učinkovito deluje proti oksidativnemu stresu v organizmu. Moram pa še omeniti okus, ki je zares super.

Anže Roglej


Edina v družini nisem zbolela

Pohvaliti želim vaš izdelek, in sicer Abigenol tablete, ki so nadomestile moje prejšnje Pycnogenol. Jemljem jih nepretrgoma, in sicer zaradi vitiliga, s katerim se bojujem že 13 let. Mislim, da je Abigenol zelo dober antioksidant, ki pomaga pri zdravljenju vitiliga in tudi pri okrepitvi telesa, saj sem letos bila edina v družini, ki nisem zbolela, zato ga priporočam vsem, ki bi radi ostali zdravi, predvsem pa ljudem, ki imajo vitiligo. Pri meni so sedaj vidne spremembe že vsak dan in mislim, da če se bo to tako nadaljevalo, bom po tolikih letih zopet prišla do svojega pigmenta, ki si ga zelo želim, saj sem temnejše polti in me to malce moti, čeprav sem se tudi na to že privadila, da me tam pa tam kdo malo čudno pogleda. V glavnem še enkrat prejmite za Abigenol tablete od mene osebno velike, velike čestitke.

Polonca Rejc

Z Abigenolom mi uspe izgledati bolje

Sedaj sem izvedela že veliko o Abigenolu in vedno bolj mi je všeč. Vem, da ima mnogo dobrih učinkov na telo, a meni osebno, so najpomembnejši antioksidanti, ker vežejo nase proste radikale in s tem ščitijo telo pred poškodbo celic. Kot vsaka ženska želim izgledati čim bolje in Abigenol mi pri tem uspešno pomaga. Poleg redne telesne vadbe, sproščanja in čim bolj zdrave hrane so zame antioksidanti nepogrešljivi.

Hvala bela jelka! Hvala Ars Pharmae!

Tea Knaflič

 

Zanimivosti o beli jelki

Lubje bele jelke cenijo tudi živali

Slovenski gozdarji poročajo, da srnjad vsako zimo ogloda lubje bele jelke. Zavod za gozdove jih mora zato posebej pred njimi zaščititi in oglodane vsako leto nadomestiti s pogozdovanjem. Srnjad zanima samo lubje belih jelk in ne drugih dreves. Belo jelko radi glodajo tudi psi. Opazovanje živali nam pokaže, da so v lubju učinkovite naravne snovi, ki živalim pomagajo ohranjati zdravje, še zlasti pozimi.

 

Več o Enduranzi.

Jelkino pivo proti skorbutu

Že domorodci vzhodne Kanade so znali preprečiti skorbut z žvečenjem lubja jelke. Zgodnji priseljenci iz Kanade in Irske so kmalu ugotovili, da z mešanjem jelkinega lubja z melaso in kvasom dobijo zelo okusno pivo. To jelkino pivo jim je najbolj koristilo pozimi, saj je bilo takrat, zaradi veliko ledu in snega, težko zagotoviti dovolj veliko količino antioksidantov.

Jelka ali hoja

Bela jelka je pomembna tudi za čebelarje, saj je vir hojevega medu. Hoja je drug izraz za jelko. Čebele nabirajo mano ali medeno roso. To je delno predelan drevesni sok jelke. Kadar jelka dobro medi, lahko en panj nabere do 10 kg hojevega medu na dan.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...